Openbaar Vervoer

Gaat u naar uw werk, naar school of heeft u een leuk uitje? Het openbaar vervoer biedt u de mogelijkheid om van punt A naar punt B te reizen. De stations zijn dagelijks vaak drukbezochte locaties, waardoor een gereguleerde en gecontroleerde toegang van groot belang is.

Bereikbaarheid & Parkeeroplossingen

Stations bieden vaak zogeheten P + R (Parkeren & Reizen) gelegenheden aan om een goede bereikbaarheid te optimaliseren. Om een gecontroleerde toegang te kunnen verlenen, heeft FAAC de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein/-garage, automatische schuifpoorten, draaipoorten of speedgates bij de leveranciersingang.

Door deze toegangsoplossingen worden ongeregeldheden en opstoppingen voorkomen en een gecontroleerde doorstroom van voertuigen en personen gewaarborgd.

 

Veiligheid & Beveiliging

Om een beveiligde en gecontroleerde toegang te kunnen verlenen aan de reizigers, hebben wij diverse fysieke toegangscontrole producten die hieraan bijdragen. Onze stijlvol vormgegeven doorgangssluizen zijn perfect om de persoonsdoorstromen te reguleren en te controleren. Alleen met een geldig kaartje wordt er toegang verleend.

In tegenstelling tot de stations zijn bijvoorbeeld de klantenbalie en serviceloketten in de avonduren gesloten. Om deze ruimtes te beschermen tegen inbraak en vandalisme, hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel geen verschil merkbaar is. De elegante eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp blijven hierdoor behouden.

Om in geval van calamiteiten de veiligheid van uw bezoekers en personeel te kunnen waarborgen, hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld.

Middels onze unieke Totale Openingssysteem (TOS) kunnen aanwezigen door een veilige vluchtweg op een gecontroleerde wijze het pand verlaten. Hierbij kunnen de schuifdeuren én zijlichten – naast de normale schuivende beweging – onafhankelijk van de deurpositie 90° in de vluchtrichting gezwenkt worden. De opengeklapte deurvleugels kunnen tevens in de richting van de wand worden geschoven, waardoor de complete breedte en hoogte van de doorgang wordt vrijgegeven.

In geval van brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

record TSA 20
record TSA 20
record FlipFlow SINGLE
record FlipFlow SINGLE
record SAFECORD RC 2
record SAFECORD RC 2